Støjdæmpning af vaskemaskinen

Mange familier i byen har hvidevarerne stående i køkkenet eller på badeværelset. Det kan give lidt udfordringer ift. støj og et højt lydniveau.

Der er som regel larm nok i hjemmet med børn og elektriske apparater, og så kan det være skønt at kunne få helt ro når børnene er puttet, og det er tid til at starte vaskemaskinen eller opvaskeren.

Her er nogle tips til hvordan du støjdæmper vaskemaskinen

vaskemaskinen er en af støjkilderne, som ofte kan virke generende, og det er et godt sted at starte, når du skal sikre dig at du har et støjsvagt hjem. Det første du skal gøre er at sikre dig, at der ikke står nogle andre køkkenelementer og rører ved hvidevarerne. Er det tilfældet, vil du ofte opleve at det hele ryster lidt, særligt under centrifugeringen i slutningen af vaskeprogrammet.

Dernæst skal du sikre dig, at det står HELT LIGE.

Brug et vatterpas til at tjekke, at der ikke er nogle få grader hældning, for det er netop en af de faktorer, som medvirker til at det hele ryster, når programmet kører.

Læg et blødt underlag under maskinen

Det næste du skal gøre, at er at lægge et støjabsorberende underlag under vaskemaskinen. På den måde sikrer du, at der ikke forplanter sig støj og larm ned i gulvet, og det er særligt noget din underbo (hvis du har sådan en) vil takke dig for i det lange løb.

Et blødt underlag er den bedste måde at få støjen til at forsvinde.

Sørg for at investere i en støjsvag model

Det giver nok sig selv, men et af de bedste tips er at investere i en ny og støjsvag vaskemaskine og tørretumbler. Vi fandt et link til nogle gode og meget støjsvage maskiner hos boligjournalen.dk, og du kan følge med i de seneste modeller og udviklingen på deres facebook side.

De bringer nogle dybdegående testsresultater fra sider som Taenk.dk og Råd or Røn (svensk test og forbrugermagasin), og du vi se at alle nyere testvindere er ofte både A+++ på energiskalaen og samtidig utrolig støjsvage sammenlignet med de ældre modeller, som var på markedet for 5-10 år siden.

Pak ind i rockwool

Det sidste tip er lidt drastisk, og nok ikke for de fleste der har hvidevarerne stående i køkkenet eller toilettet.

Det er tippet med at lydisolere med rockwool og andre lydabsorbenter som fx. Rockfon. Du skal have fat i en tung plade som absorberer lyden, og ikke bare påvirker akustikken. Her er produkter som Tykt og tungt skum eller rockfon vejen frem, eller du kan som sagt bruge de traditionelle rockwool bats, som også er gode til at æde lyden.

Disse placerer du mellem vaskemaskinen og væggen, eller mellem siderne på maskinen og det næste køkkenelement. Så er du godt på vej, og har afhjulpet problemet i stort omfang. Har du stadig problemet må du ud og investere i et bedre maskineri, eller prøve at få maskinen placeret i kælderen.

Reklamer

Om akustik-lab
Jeg er direktør i SUMOpix A/S hvor vi har siderne SUMOpix.com og Akustik-lab.com. Vi arbejder med udsmykning og akustik. På denne blog skriver jeg om akustikproblemer og løsninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: