Virker æggebakker på akustikken?

Æggebakker har været brugt i årtier til at hjælpe på akustikproblemer. Hvis man kan lide det rå og retro-agtige udtryk er æggebakker en udmærket løsning i forhold til at få spredt lydbølgerne. Det fine ved æggebakker er at de har en meget “bulet” overflade, som medfører at lyden bliver kaster i alle retninger når lyden rammer æggebakker. Derfor er æggebakker og akustik en god cocktail, som kan have en god effekt.

Forskellen på en lyd-spreder og en lydabsorbent
Æggebakkerne er gode til at sprede lyden i alle retninger, da de har en meget bulet overflade. Men de absorberer ikke lyden. Det betyder at lyden dør hurtigere med æggebakker, da lyden kastes i alle retninger, men dette virker bedst på høje og middel-frekvenser. Skal du have dæmpet de dybe frekvenser skal du have fat i lydabsorberende materiale til dine vægge. De dybeste frekvenser forsvinder ikke ved at ramme æggebakker, da de let smutter igennem æggebakkernes pap. De stryger lige igennem og kastes tilbage i rummet, og det betyder at de vil stå og runge i rummet. Skal du have stoppet de dybe frekvenser skal du have fat i lydabsorberende materiale som for eksempel vores lydabsorberende billeder eller stenuld-kasser som du selv laver.

Æggebakker og lydstudier
Står du fx. og skal indrette et lydstudie kan æggebakker både være en fin sound-diffuser (lyd-spreder) og et cool retro element i indretningen. Men du skal supplere med nogle lydabsorberende elementer for at fange de dybe frekvenser. Problemet med de dybe frekvenser er, at de kræver tykke materialer med lydabsorberende egenskaber for at blive stoppet. Det kan du som sagt gøre med tykke stenuld kasser. Du kan dog også bruge lidt ekstra på projektet og bruge vores lyddæmpende billeder på en tyk træramme, som betyder at der kommer et luftlag mellem væggen og den lydabsorberende plade som vi bruger.

Reklamer

Om akustik-lab
Jeg er direktør i SUMOpix A/S hvor vi har siderne SUMOpix.com og Akustik-lab.com. Vi arbejder med udsmykning og akustik. På denne blog skriver jeg om akustikproblemer og løsninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: