Hvordan er effekten sammenlignet med akustikloft?

Når du løser akustikproblemerne med opsætning af akustikloft skal der flere kvadratmeter lyddæmpning til end hvis du i stedet benytter væggene. Grunden er, at de fleste lyde (menneskestemmer, radio etc.) udsendes i retning af væggene, og dernæst forplanter sig ud i rummet – blandt andet loftet. Dvs. at lyden rammer mere intenst på væggene end på loftet. Lyd sendes naturligvis ikke i direkte linje, men forplanter sig i alle retninger, men lyden er dog altid mere intens i den regning lydkilden sender lyden. Derfor er det mere effektivt at absorbere lyden med lyddæmpende materiale på væggen.

Sammenligning i kvadratmeter
Der er 2,5 – 3 gange så meget vægareal som der er loftsareal i et rum med alm. loftshøjde (2,5 meter). Dvs. loftsarealet svarer gennemsnitligt til 38 % af vægarealet. Når vi løser akustikproblemer med vores lyddæmpende billeder løses problemet ofte ved at dække 15-25 % af vægarealet. Se et priseksempel på dette. Det viser, at det er effektivt at bruge væggene ift. akustikforbedring. Når man nu alligevel skal have noget på væggene, kan man ligeså godt udnytte dette til at få forbedret akustikken.

Stop lyden så hurtigt som muligt
Der er således meget mere vægareal at arbejde med end der er loftsareal. Det betyder at lyden reflekteres meget rundt i rummet ved at ramme væggene. Derfor er det vigtigt at tænke væggene ind ift. effektiv løsning af akustikproblemer, specielt fordi langt de fleste støjkilder (mennesker, radioer etc.) udsender lyden i vandret linje, og derfor rammer lyden først væggene, og kan med fordel dæmpes allerede der.

Dertil kommer det, at det er væsentlig simplere at hænge billeder op end at montere nyt loft!

Reklamer

Om akustik-lab
Jeg er direktør i SUMOpix A/S hvor vi har siderne SUMOpix.com og Akustik-lab.com. Vi arbejder med udsmykning og akustik. På denne blog skriver jeg om akustikproblemer og løsninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: