Optimal placering af lyddæmpende billeder

Når man skal løse akustikproblemerne i et rum er det vigtigt hvordan man placerer billederne i forhold til hinanden og i forhold til hårde overflader som vinduer, glasfacader og hårde vægge.

Placer billederne forskudt for hinanden
Som fingerregel skal man forsøge at placere billederne således, at de forhindrer lyden i at blive kastet frem og tilbage mellem hårde overflader. Dvs. at har man en hård væg overfor et stort glasparti/vindue, da er det bedst at placere de lydabsorberende billeder overfor vinduerne.

Ofte er der modstående vægge med hårde overflader, og da handler det om at få billederne placeret forskudt. Billederne skal altså ikke placeres lige overfor hinanden, men lidt forskudt. Fordi når der er lyddæmpende materiale på den ene af væggene er lyden allerede forhindret i at blive kastet frem og tilbage mellem de to vægge.

Hvor højt skal de lyddæmpende billeder placeres?
Det er bedst at placere billederne i den højde som lyden rammer væggen. Er det et kontormiljø vil det typisk være i hovedhøjde alt efter om personerne står mest op og taler eller sidder ned og fx. og taler i telefon.

Det vigtige er at stande lydbølgerne der hvor de rammer væggen, så læg mærke til i hvilken højde lyden rammer væggen, og placer billederne efter det. Er det lavt på væggen kan det måske se underligt ud at hænge billederne lavt, men da kan billederne fx. laves højere (fx. 120 cm høje) så det ser naturligt ud at underkanten sidder lavt på væggen.

Hvor mange lydabsorberende billeder skal jeg bruge?

Reklamer

Om akustik-lab
Jeg er direktør i SUMOpix A/S hvor vi har siderne SUMOpix.com og Akustik-lab.com. Vi arbejder med udsmykning og akustik. På denne blog skriver jeg om akustikproblemer og løsninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: