Hvordan virker lydabsorberende plader?

Vores lyddæmpende billeder har deres lyddæmpende effekt fra de lydabsorberende plader som vi isætter bag lærredet – indeni trærammen. Det er en plade vi har fundet frem til sammen med Rockwool, som har firmaet Rockfon. Det er altså en type Rockfon plade.

Sammenpresset stenuld
Pladerne virker på den måde, at når lyden rammer materialet reflekteres kun en meget lille del af lyden tilbage i rummet. Lyden absorberes simpelthen ind i materialet og stoppes der.
Lydabsorberende plader består af stenuld, som er presset meget hårdt sammen.

Det betyder at det er særlig godt til at æde lyden, i stedet for at kaste den tilbage igen.

Åben og lukket struktur
De lydabsorberende plader vi bruger har en åben struktur ud mod lærredet, og en forsejlet struktur på bagsiden – det betyder to ting. Først og fremmest betyder det at det er maksimalt modtageligt overfor lyden, da den åbne struktur lader nærmest alt lyden passere ind i stenulden. Dernæst betyder det, at du ikke får stenuld dryssende ud af bagsiden af billedet, da bagsiden er malet med en forsejlet maling, som lukker helt af ind til stenulden.

God effekt sammen med lærred
Når vi sætter disse plader ind bag lærredet rammer lyden først lærredet. Derfor er det helt afgørende at lærredet er meget lydgennemtrængeligt, så lærredet ikke reflekterer lyden, men sender det ind til de lydabsorberende plader.

God lydgennemtrængning
Vi bruger et lærred som er 100 % bomuld tekstil, og det betyder at lyden passerer lige gennem lærredet og ind og rammer den lydabsorberende plade, som kan absorbere lyden.

Tykkelse på de lyddæmpende billeder
De lydabsorberende plader vi anvender er knap 2 cm tykke.

Vi anbefaler at man bruger en 4 cm tyk træramme til lyddæmpende billeder, da det efterlader lidt luft bag pladerne. Dvs. der kommer til at være lidt luft mellem væggen og den lydabsorberende plade, og det giver en lidt bedre lyddæmpning på de dybe frekvenser.

Reklamer

Om akustik-lab
Jeg er direktør i SUMOpix A/S hvor vi har siderne SUMOpix.com og Akustik-lab.com. Vi arbejder med udsmykning og akustik. På denne blog skriver jeg om akustikproblemer og løsninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: