Case – Oslo Kommune

Når man skal have forbedret sin akustik er prisen naturligvis en meget afgørende faktor. Den traditionelle løsning på akustik er at opsætte akustik lofter, og i dette indlæg vil du få en sammenligning mellem prisen på akustik lofter og akustik-lærreder. Vi har netop afsluttet en større opgave for Oslo Kommune, og i den forbindelse var det interessant at se på de økonomiske beregninger bag deres beslutning.

Akustikforbedring hos Oslo Kommune
De havde 17 kontorer, som alle havde betongulv og betonloft, så behovet for lyddæmpning var ret stort. Efterklangstiden gjorde det vanskeligt at arbejde, da den rungende støj på kontoret var for høj. Derfor fik kommunen lavet en beregning på hvad det ville koste at få indsat loftsplader med lyddæmpning i alle kontorerne, og prisen lød på “mange hundredetusind” kroner.

Økonomidirektør Hilde Ellingsen stod for at få løst akustikken:

“Vi hadde noen kontorer med betongtak som var plaget med støy. Montering av takplater ble vurdert, men det ville koste oss mange hundre tusen kroner. Vi kom da over de lyddempende bildene fra SUMOpix, og testet dette ut på et kontor. Vår opplevelse var at støyen ble dempet betydelig, og på bakgrunn av dette bestilte vi bilder til ytterligere 17 kontorer. Kostnadene ved å benytte lyddempende bilder ligger antakelig på under 40% av kostnadene ved montering av takplater. I tillegg er vi også veldig fornøyd med at det er flotte bilder som forskjønner kontorene.
Bestilling av bilder på SUMOpix nettside var veldig enkelt, vi fikk god service når vi henvendte oss til SUMOpix og bildene ble raskt levert.”

Hilde Ellingsen, Økonomidirektør, Oslo kommune Bymiljøetaten

Det endte med at de bestilte 5 billeder med lyddæmpning for at teste vores akustikforbedring på et enkelt kontor. Det var en succes, og derfor bestilte de efterfølgende 45 lyddæmpende billeder mere.

Prisen for at få indsat akustikplader i loftet ville løbe op i 300.000 NOK, og akustik-lærrederne koster ca. 40 % af dette, så det var en noget billigere løsning, som samtidig har givet en rigtig god stemning på kontorerne, som nu har smuk udsmykning med motiver fra Oslo på akustik-lærrederne.

Reklamer

Om akustik-lab
Jeg er direktør i SUMOpix A/S hvor vi har siderne SUMOpix.com og Akustik-lab.com. Vi arbejder med udsmykning og akustik. På denne blog skriver jeg om akustikproblemer og løsninger.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: